mar. apr. 16th, 2024

Olena Zelenska a vorbit luni într-o conferință la Londra despre „arsenalul” rus menit să-i „umilească pe ucraineni”. Aceasta a solicitat o reacție internațională și recunoașterea acestor fapte drept crime de război.

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a afirmat luni, în timpul unei conferinţe la Londra, că „violenţele şi crimele sexuale” fac parte din „arsenalul” rus menit să-i „umilească pe ucraineni”, îndemnând la un „răspuns global” din partea liderilor lumii.

Olena Zelenska: Sper că va exista un răspuns din partea lumii întregi

După declanşarea invaziei ruse pe 24 februarie, „oportunităţile ocupanţilor (ruşi) s-au extins pentru a-i umili pe ucraineni şi, din nefericire, violenţele sexuale şi crimele sexuale fac parte din arsenalul lor”, a afirmat Olena Zelenska, informează AFP.

Rusia a recurs la violenţa sexuală „sistematic şi făţiş”, a subliniat ea.

„De aceea este extrem de important ca aceasta să fie recunoscut drept crimă de război pentru a-i urmări (în justiţie) pe toţi agresorii”, a spus Prima Doamnă a Ucrainei, insistând pentru un „răspuns global”, în timpul unei conferinţe organizate la Londra împotriva violenţelor sexuale în timpul conflictelor.

„Sper că va exista un răspuns din partea lumii întregi pentru tot ceea ce se întâmplă în Ucraina în acest moment”, a pledat ea.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *