joi. dec. 7th, 2023

Două drone au fost distruse în orașul Sevastopol din Crimeea de apărarea aeriană rusă, a transmis guvernatorul regional rus. Portul găzduiește flota rusă de la Marea Neagră și a mai fost ținta unui atac ucrainean la sfârșitul lunii octombrie.

Apărarea aeriană rusă a fost activată marți în orașul Sevastopol din Crimeea, anexat de Rusia de la Ucraina în 2014, iar două drone au fost doborâte, a anunțat guvernatorul regional într-un comunicat, îndemnând populația să își păstreze calmul. Sevastopol este cartierul general al flotei rusești din Marea Neagră.

Ucraina a lansat un nou atac în Crimeea: „Toate forțele și serviciile sunt în alertă”

Rusia a acuzat Ucraina pentru un atac asupra portului cu ajutorul unor drone aeriene și maritime la sfârșitul lunii octombrie. Ca răspuns Moscova și-a suspendat pentru scurt timp participarea la acordul pentru facilitarea exportului de cereale ucrainene prin Marea Neagră.

„Forțele noastre de apărare aeriană lucrează chiar acum”, a declarat guvernatorul instalat de Rusia, Mihail Razvozhaev, pe rețelele de socializare, potrivit Reuters.

„Este un atac cu drone. Potrivit informațiilor preliminare, două UAV (vehicule aeriene fără pilot) au fost deja doborâte. Toate forțele și serviciile sunt în alertă”.

„Nu au fost avariate obiecte civile. Vă rugăm să rămâneți calmi”, a mai spus el.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *