sâm. apr. 13th, 2024

Un cutremur cu magnitudinea de 5.9 grade a zguduit vestul Turciei miercuri dimineaţa. Seismul s-a resimțit la Istanbul și a fost urmat de mai multe replici. 35 de oameni au fost răniți, dintre care unul e în stare gravă, după ce a încercat să sară de la balcon.

ACTUALIZARE 9.15. „Avem 35 de răniţi, dintre care unul în stare critică”, a declarat ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca. Persoana internată în stare critică a fost rănită după ce a sărit de pe balcon din cauza stării de panică, au precizat autorităţile. „Am fost treziţi de un zgomot puternic şi de o zguduitură. Am ieşit afară panicaţi”, a declarat pentru AFP Fatma Colak, o localnică din Düzce. Potrivit ministrului turc de Interne, Süleyman Soylu, cutremurul nu ar fi provocat pagube semnificative în localităţile afectate şi nici victime.

„Au fost înregistrate 70 de replici, inclusiv şase cu magnitudinea 4”, a anunţat el. Știrea inițială Epicentrul seismului produs în jurul orei 4:00 a fost localizat în provincia Düzce de la Marea Neagră, dar el s-a resimţit până la Istanbul, aflat la aproximativ 200 de kilometri de Düzce, şi la Ankara, potrivit agenţiei turce pentru protecţie civilă Afad, informează dpa.. Cutremurul a fost urmat de mai multe replici, potrivit Afad. US Geological Survey (USGS) a înregistrat o magnitudine de 6,1 grade, iar Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC) a menţionat o magnitudine de 6 grade.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *