mar. nov. 29th, 2022

Cum să dezgheți rapid parbrizul mașinii. Iarna este un anotimp agresiv dacă ne gândim la mașina pe care o posedă unii oameni, începând cu parbrizul, întrucât vizibilitatea perfectă este necesară pentru a putea conduce liniștiți. De aceea, o atenție deosebită trebuie acordată acestuia în condiții meteorologice nefavorabile și e cazul ca șoferii să găsească soluția potrivită pentru a-l dezgheța rapid, în caz de se trezesc cu țurțuri peste el.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți, dacă țineți mașina afară, este să acoperiți parbrizul cu un carton sau prelată pentru a preveni apariția înghețului. Dacă nu v-ați gândit la asta și dimineața devreme s-a așezat acolo un strat subțire de gheață, atunci evitați greșelile de mai jos.

Pentru a economisi timp, unii șoferi au tendința de a turna apă fierbinte pe parbriz pentru a-l dezgheța mai repede. Pe de o parte, apa poate îngheța din nou dacă temperaturile sunt prea scăzute, iar acest lucru ar duce la pierderea de mai mult timp. Și, mai presus de toate, șocul termic vă poate sparge parbrizul.

Nici să dați aerul condiționat la maximum nu este cea mai bună idee. Pe lângă faptul că veți consuma mult carburant, dezghețarea poate dura ceva vreme. De asemenea, nu activați ștergătoarele de parbriz cu spălatorul de parbriz, deoarece riscați să-l deteriorați. Nu coborâți geamurile care sunt înghețate, pentru că s-ar putea deteriora sistemul mecanizat.

Metode/trucuri pentru a anticipa apariția înghețului pe parbriz

Oțet alb

Într-un recipient prevăzut cu o sticlă de pulverizare, amestecați oțet alb (2/3) și apă (1/3), apoi pulverizați fiecare dintre geamurile mașinii dumneavoastră. Acest truc vă va salva parbrizul de îngheț pentru câteva săptămâni.

Alcool

Treceți o cârpă umezită cu alcool de 90 de grade pe parbriz peste noapte. Este o practică care trebuie repetată la două sau trei zile. Nu uitați de ștergătoare. Acest amestec cu alcool ar păstra mai bine cauciucurile și garniturile vehiculului și ar degresa mai bine parbrizul. Pe măsură ce stratul de îngheț se micșorează, tot ce trebuie să faceți este să răzuiți reziduurile de îngheț folosind o racletă de plastic.

Sarea grunjoasă, trucul eficient și rapid de a dezgheța un parbriz

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *