mar. feb. 7th, 2023

S-a decis ca indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război să fie actualizate cu rata inflației, începând din anul 2018. Acest lucru înseamnă o creștere totală de aproximativ 30 de procente.

Senatorul Nelu Tătaru a postat pe rețelele de socializare deciziile care s-au luat ieri, 21 noiembrie, în cadrul Coaliției de guvernare. În primul rând acesta a anunțat creșterea punctului de pensie cu 12,5%.

„În ședința Coaliției de guvernare, care a avut loc în această seară, s-au decis următoarele:

  • Pentru pensiile pe contributivitate, creșterea punctului de pensie va fi cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Noua valoare a acestuia va fi, astfel, de 1.784 de lei.”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Românii cu pensii mici vor fi susținuți

De asemenea, senatorul a precizat că și românii cu pensii mici vor fi susținuți. Potrivit acestuia, sumele vor fi împărțite în două tranșe acordate semestrial pe parcursul anului 2023, iar pensionarii cu pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi vouchere sociale în valoare de 250 de lei, odată la două luni.

De asemenea, se vor acorda 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, tot împărțită în două tranșe iarna aceasta și iarna viitoare.

  • Se va continua și anul următor acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii mici, astfel:
  • 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei;
  • 800 de lei pentru pensiile între 1.501 și 2.000 lei
  • 600 de lei pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei.
  • Sumele vor fi împărțite în două tranșe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023.
  • Persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi și anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.
  • Se va acorda un sprijin de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei.
  • Această sumă va fi împărțită în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta și din iarna viitoare, a continuat Nelu Tătaru.

Veteranii și văduvele de război, indemnizații cu 30% mai mari

Acesta a spus și că alocațiile de stat ale copiilor vor fi actualizate cu rata inflației, persoanele cu handicap vor beneficia de o a treisprezecea indemnizație, iar indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război vor crește cu 30 de procente.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *