lun. feb. 6th, 2023

Rusia și Ucraina se acuză reciporc pentru bombardamente din apropierea centralei nucleare Zaporojie controlate de Rusia, ceea ce a provocat temeri legate de un dezastru nuclear și a stimulat apelurile de demilitarizare a zonelor din jurul instalațiilor atomice din Ucraina.

Kievul și Moscova s-au acuzat reciproc de bombardamente pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie, pe care Rusia o controlează în sudul Ucrainei. Un consilier cheie al președintelui Volodimir Zelenski a calificat drept „bizare” încercările semnalate de Occident de a convinge Ucraina să negocieze cu Rusia, având în vedere recentele progrese ale forțelor ucrainene în nord-estul și sudul țării.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc

„Încetarea ostilităților nu garantează o pace durabilă. Rusia caută acum un scurt armistițiu, un răgaz în care să-și refacă forțele. Acceptarea unor concesii asupra integrității teritoriale și suveranității noastre nu poate fi numită pace. Compromisurile morale vor conduce la noi vărsări de sânge. O pace durabilă și justă nu poate fi decât rezultatul nimicirii capacității agresive a Rusiei.”, a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

La rândul său, consilierul cheie al lui Volodimir Zelenski, a anunțat că nu este de acord cu încercările Occidentului de a împinge Ucraina spre masa negocierilor cu Moscova.

„Sunt demersuri bizare care echivalează cu o cerere de capitulare.”, a declarat Mihailo Podoliak, consilierul cheie al președintelui ucrainean, potrivit France24.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), instituția de supraveghere nucleară a ONU, a condamnat duminică atacul asupra centralei nucleare Zaporojie din Ucraina, controlată de Rusia, cerând ca cei care au provocat exploziile să înceteze imediat.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *