sâm. apr. 13th, 2024

Noi previziuni legate de situația războiului din Ucraina. Fostul comandant general al armatei americane din Europa spune că odată cu eliberarea orașului Herson au fost deschise mai multe oportunități pentru o contraofensivă ucraineană.

Generalul-locotenent în retragere Ben Hodges, fost comandant general al armatei americane în Europa, a declarat că, în opinia sa, eliberarea orașului Herson a deschis calea pentru ca Forțele Armate Ucrainene să desfășoare o contraofensivă și să recucerească alte orașe ocupate din sudul Ucrainei și Crimeea.

Previziuni privind eliberarea Peninsulei Crimeea

„HIMARS va trage în curând din Herson. Crimeea este în raza de acțiune. Acest lucru va degrada apărarea rusească în timp ce „aripa stângă” a contraofensivei va cuceri Mariupol și Melitopol până în ianuarie. Apoi începe faza decisivă a campaniei … eliberarea Peninsulei Crimeea”, a scris generalul.

Hodges a inclus în postarea sa și o diagramă a razei de acțiune a diferitelor tipuri de rachete.

„Distanța aproximativă pentru GMLRS lansate de HIMARS din Herson este cercul albastru. Îmi imaginez că acest lucru va începe în curând și va degrada apărarea și comunicațiile rusești de la nord de Crimeea”, a spus el.

Potrivit lui Hodges, acest lucru arată, de asemenea, în mod clar de ce ATACMS ar avea un efect pozitiv imediat asupra bazelor rusești din Crimeea.

Venirea iernii pune probleme

Retragerea militară așteptată a Rusiei din orașul Herson din sudul țării deschide ușa pentru mai multe progrese ucrainene pe câmpul de luptă, au declarat oficialii americani și ucraineni, dar este puțin probabil ca progrese semnificative să apară în curând, în contextul venirii iernii.

Anterior, Ben Hodges a prezis că ucrainenii ar putea iniția în curând o ofensivă la Zaporojie, unde se află o centrală nucleară confiscată de trupele rusești. Sabotarea accesului la electricitate înaintea iernii aspre a fost o strategie cheie pentru Moscova, a declarat Hodges, iar preluarea controlului ar putea fi o prioritate.

Hodges a spus că au existat rapoarte potrivit cărora comandanții ruși au schimbat trupele călite în luptă cu soldați proaspăt mobilizați în sud, în timp ce Moscova întărește liniile de apărare dincolo de râu. În timp ce are sens tactic să forțeze Ucraina să traverseze râul pentru a avansa, recruții slab pregătiți și echipați ar putea avea dificultăți în a face acest lucru, a spus el.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *