sâm. apr. 13th, 2024

Ungaria a afirmat că unele țări europene transformă bisericile în pub-uri sau cluburi de noapte, acuzându-le, astfel, de distrugerea valorilor creștine. Autoritățile de la Budapesta au evidențiat, în acest context, că în Ungaria se deschid tot mai multe instituții religioase.

Secretarul de stat pentru Afacerile Bisericii și Relații Interetnice de la Biroul Primului Ministru din UngariaMiklós Soltes, a afirmat faptul că în mai multe țări europene bisericile sunt închise și transformate în cârciumi, sugerând astfel că Europa abandonează valorile creștine.

Bisericile din Europa de Vest au abandonat învățătură creștină, urmând o ideologie care subminează complet bazele societății

În Ungaria se deschid tot mai multe instituții religioase, pe când în Europa de Vest sunt transformate în pub-uri și cluburi de noapte.

Această declarație a fost făcută, sâmbătă, 12 noiembrie, de către secretarul de stat pentru afaceri bisericești și relații interetnice din biroul primului ministru al Ungariei, Miklós Soltes.

Într-un discurs adresat participanților de la ceremonia de deschidere a unei noi biserici greco-catolice din Njekladhaza, în nord-estul țării, oficialul ungar a menționat că peste 200 de biserici au fost construite în Ungaria și în regiunile din Bazinul Carpatic locuite de maghiari în ultimii 10 ani.

În același timp, conform presei din Ungaria, Soltesz a spus că în Europa de Vest și de Nord „bisericile se închid, transformându-se în pub-uri și cluburi de noapte și, în multe cazuri, în moschei musulmane și case de rugăciune”.

Secretarul de stat din cabinetul premierului a subliniat că acest lucru se datorează faptului că „bisericile din Europa de Vest au abandonat două mii de ani de învățătură creștină, urmând o ideologie și acceptând mesaje care subminează complet bazele societății”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *