lun. feb. 6th, 2023

Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) este suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open.

În corpul fostului lider WTA s-au găsit urme de Roxadustat, o substanță interzisă, din clasa EPO, iar jucătoarea riscă acum o suspendare de până la 4 ani.

Răzvan Itu, unul dintre candidații la șefia Federației Române de Tenis, crede că apărarea Simonei Halep ar trebui să ia în calcul și posibilitatea ca un aliment consumat de sportiva noastră să fi fost contaminat.

Deși părea la început doar un scenariu neverosimil, varianta contaminării a fost tot mai vehiculată în ultima vreme.

Teoria potrivit căreia Simona Halep a consumat alimente contaminate la US Open a fost demontată pas cu pas de Mihai Rusu, fost jucător de tenis, actualmente jurnalist sportiv și expert în tenis.

„În primul rând, toți jucătorii și toate jucătoarele de tenis au restaurant la US Open și la fiecare turneu! Toată masa, toate aceste alimente și băuturi sunt testate într-un regim cu totul aparte când ajung în restaurantul jucătorilor și jucătoarelor. Pentru că dacă ar fi fost contaminată, luând ipoteza de contaminare: de ce a fost numai ea contaminată, dar nu au fost și celelalte sportive participante la US Open?”, a afirmat Mihai Rusu, pentru ProSport.

„Nu există! Mâncarea e pe masă! Acolo e bufet suedez! Te duci și îți iei mâncarea! Totul e pe masă. Nu comanzi din afară. Ea nu s-ar putea salva, din moment ce nu au fost contaminate celelalte jucătoare. Deci, mâncarea stă pe masă acolo. Toată lumea vine și consumă aceeași mâncare, rece-caldă.

Bineînțeles că mâncarea e testată. Sunt contracte de livrare și atunci toate mâncărurile astea sunt controlate, adică au un regim special. Pentru că în caz contrar fiecare jucător și jucătoare ar putea spune: ‘Domne, m-am contaminat cu mâncare din restaurantul Grand Slam-ului'”, a mai precizat Mihai Rusu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *