mie. feb. 21st, 2024

Actrița Julia Roberts a povestit că nașterea ei a fost plătită de activistul pe drepturi civile Martin Luther King Jr și soția lui, Coretta Scott King, într-o conversație cu Gayle King care a devenit virală.

Zara Rahim, fost consilier al lui Barack Obama, a distribuit videoclipul cu Julia Robert pe Twitter, cu ocazia zilei de naștere a actriței, notând că familia lui Martin Luther King a avut o influență în viața ei, potrivit insider.com.

În septembrie, actrița din „Pretty Woman”, 55 de ani, a vorbit cu Gayle King la un eveniment HISTORYTalks în Washington, când Julia Roberts a dezvăluit că Martin Luther King Jr și familia lui a intervenit atunci când părinții ei nu își puteau permite să plătească factura pentru spital.

„Familia King a plătit factura pentru spital… Martin Luther King și Coretta. Ne-au ajutat să ieșim din blocaj”, a spus ea.

Actrița a povestit că, înainte de nașterea ei, părinții ei – Walter și Betty Lou Roberts – au mers la Workshopul Actorilor și Scriitorilor din Atlanta, Georgia, unde i-au întâmpinat pe fiii familiei King într-o vreme în care copiii de culoare nu erau primiți în școlile în care învățau copiii albi.

„Într-o zi, Coretta Scott King a sunat-o pe mama și a întrebat-o dacă copiii ei ar putea fi primiți la școală pentru că întâmpină dificultăți în găsirea unui loc în care să fie primiți, iar mama mea i-a spus: sigur, veniți”, a povestit actrița.

După ce copiii lor au fost primiți la școală, familiile s-au împrietenit.

Julia Roberts a vorbit cu mai multe ocazii despre rasism. Potrivit Los Angeles Times, actrița a povestit despre perioada petrecută la filmările „Sleeping with the Enemy”, în Abbeville, Carolina de Sud. Ea a spus că orașul era „incredibil de rasist” și l-a denumit „iadul pe pământ”, după ce unui prieten de culoare i s-a respins intrarea la un restaurant.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *