lun. feb. 6th, 2023

După ce Simona Halep nu a trecut un test anti-doping la US Open 2022 și a fost suspendată provizoriu, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a venit cu noi precizări în privința șocantul caz al sportivei.

În organismul Simonei Halep a fost depistată o substanță interzisă de categoria EPO, Roxadustat, motiv pentru care sprotiva româncă a fost suspendată provizoriu din circuitul WTA.

Care sunt pașii pe care Simona Halep trebuie să-i urmeze în procesul de desfășurare a anchetei

ANAD a venit cu câteva precizări în ceea ce privește ancheta cazului vizat. De asemenea, instituția a explicat că gestionarea anchetei implică mai multe etape pe care sportiva va trebui să le urmeze.

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a explicat care sunt pașii de urmat în ancheta care o privește pe Simona Halep: „În termeni simpli, gestionarea rezultatelor implică toate aspectele, pornind de la revizuirea cazului, la notificarea sportivului (n. red. sau a persoanei implicate), la acuzarea sportivului și soluționarea cazului, care poate include o procedură de audiere și apel. Un caz poate fi închis iar gestionarea rezultatelor se poate încheia în oricare dintre aceste etape.”, a explicat agenția.

Care va fi suspendarea în funcție de gradul de vinovăție

De asemenea, ANAD a precizat și care va fi suspendarea în funcție de gradul de vinovăție: „Intenționat este atunci când un sportiv sau o altă persoană se angajează într-un comportament despre care știe că va constitui o încălcare a reglementărilor anti-doping sau despre care știe că prezintă un risc semnificativ de a duce la o încălcare a reglementărilor anti-doping – art. 10.2.3* din Cod.”, a informat ANAD.

„Atunci când încălcarea este intenționată, perioada de suspendare este de 4 ani”, mai precizează instiuția. „Un caz care implică o substanță nespecifică este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat”., a încheiat ANAD.

Simona Halep riscă să piardă contractele comerciale cu unele dintre brand-uri:  Explicațiile unui specialist în marketing sportiv

Ținând cont de faptul că cariera sportivei în vârstă de 31 de ani este mai mult spre final, se poate spune că miza ei principală, la momentul de față, e să dovedească, că nu a trișat și că nu a folosit o substanță interzisă cu dorința de a-și crea un avantaj fizic necuvenit.

Valentin Popescu, specialist în marketing sportiv, a explicat pentru Eurosport ce va întâmpla cu „brand-ul” Simona Halep din punct de vedere comercial, cât timp va fi implicată în acest caz de dopaj.

„Reputația e mai importantă decât banii! Cel mai probabil, sponsorii din țară, care au contracte cu Halep, o vor susține. Și e de înțeles. Simona are contracte vechi în România. Contracte din care acum nimeni nu vrea să piardă, iar cel mai la îndemână e că acestea să continue în acesta cheie în care sportivă noastră vrea să-și demonstreze nevinovăția. E perfect de înțeles.”, a explicat Valentin Popescu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *