mar. feb. 7th, 2023

Pentru a fi nevoiți să renunțe la utilizarea banilor cash, guvernele și băncile și-au dat acordul să scoată din funcțiune din ce în ce mai multe bancomate. Se întâmplă deja în România, iar Occidentul este cu mult înainte, din acest punct de vedere. 

Cash-ul nu mai e „cool”, susțin din ce în ce mai multe instituții bancare, dar și guvernele. Australia, stat cunoscut pentru numărul mare de adepți ai ideologiei „politically correct”, este campion la scos bancomante din funcțiune. Peste 1.600 de sucursale bancare din „țara cangurilor” s-au închis la nivel național, în ultimii șase ani, arată cele mai recente date. De asemenea, peste 300 de sucursale au fost desființate doar în ultimul exercițiu financiar.

Australian Prudential Regulation Authority (APRA) a dezvăluit că în exercițiul financiar încheiat în iunie 2022, 96 de sucursale bancare au fost închise în NSW, 57 în Queensland și 88 în Victoria, scrie ABC.au.

Închiderea sucursalelor din acest an reprezintă o scădere cu 7% a numărului de servicii bancare la nivel de sucursală în întreaga țară, mai atenționează specialiștii.

De asemenea, numărul sucursalelor bancare la nivel național a scăzut drastic în ultimii cinci ani, cu aproape 30%. Criza COVID-19 a accentuat această tendință.

Un oficial al Asociației Băncilor din Australia a declarat că băncile „investesc mult în funcționalitatea digitală și în securitatea așteptată de numărul tot mai mare de clienți digitali”.

După ce s-au închis sucursale pe bandă rulantă, numărul australienilor care folosesc internet banking a crescut la 89%.

Anual, mii de bancomate din Occident sunt scoase din funcțiune, pentru a facilita noul „trend”, tranziția la portofelul digital.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *