lun. feb. 6th, 2023

Au trecut 244 de zile de când Rusia a pornit un conflict armat pe teritoriul Ucrainei. De-a lungul acestor luni, s-a pus problema unui posibil atac nuclear. Acum, Vladimir Putin ar avea interese majore, după ce ar avea în gând să însceneze „bomba nucleară” pe teritoriul ucrainean.

Din partea Rusiei a venit, recent, o informație potrivit căreia Ucraina s-ar pregăti de un atac cu o „bombă murdară”. Informație falsă, potrivit unui analist de la „The Atlantic”. Însă, această situație ar putea escalada, rapid, către un posibil atac nuclear. Serghei Șogu, Ministrul rus al Apărării, și-a contactat omologii din SUA, Turcia, Franța și Marea Britanie și i-a informat de faptul că oficialii ucraineni ar avea în gând să lanseze o presupusă „bomba murdară”. Însă, ce este aceasta, de fapt?

Motivul pentru care Vladimir Putin se folosește de „bomba murdară” în războiul din Ucraina

Nu este nicidecum o bombă nucleară, ci, reprezintă explozibili convenționali ce pot împrăștia, local, material radioactiv. În principiu, explozibilii au reziduuri nucleare.

Rusia a adus această acuzație falsă la adresa Ucrainei, în ideea de a împinge statul ucrainean să cedeze.

Unul dintre analiștii de la „The Atlantic” susține că, un motiv pentru care Vladimir Putin a apelat la această „strategie” este acela că ar fi conștientizat, că atacul, în sine, a fost un eșec asupra statului ucrainean. Pentru președintele rus, mobilizarea recruților noi ar fi fost asimilat sub forma unui dezastru politic. Pe de altă parte, Vladimir Putin ar miza pe ideea că „apele” se vor liniști, după amenințarea nucleară, însă acest lucru, de fapt, va înrăutăți situația. În acest sens, Rusia ar putea să se trezească într-o confruntare nucleară cu Occidentul, potrivit informațiilor din Adevarul.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *