lun. feb. 6th, 2023

Anunțul că profesorul Gheorghe Mencinicopschi s-a stins din viață a fost dat, astăzi, de Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi suferea de o boală pulmonară gravă, accentuată după ce a ieșit din închisoare. 

”Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit acum câteva minute la un spital din Capitală, la 73 de ani, era internat de mai multe zile cu o boală gravă la plămâni.

Am aflat de la familie această veste. El a suferit foarte mult după ce a ieșit din închisoare.

Eu consider că a fost o mare nedreptate. Activitatea științifică a unui om nu are nimic de-a face cu justiția de la un anumit moment, i s-a luat calitatea de Doctor Honoris Causa, să i se dea înapoi post-mortem. Se eliberase acum 3-4 ani, ceva de genul, a venit foarte, foarte slăbit și cu mari probleme de sănătate de acolo, din închisoare.

Nici nu a mai avut ieșiri publice de atunci, cred că a mai ieșit o singură dată.

Rudele n-au spus încă unde pot merge oamenii să-și ia la revedere, dar știu ca va fi înmormântat în locul său de baștină, în localitatea Domnești, județul Argeș, lângă părinții dânsului”, a declarat pentru agrointel.ro, printre lacrimi, Bibiana Stanciulov.

Cine este prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi

Cercetătorul ştiinţific Gheorghe Mencinicopschi s-a născut pe 1 mai 1949 în comuna Domnești, județul Argeș.

Biolog, biochimist și cercetător român, Gheorghe Mencinicopschi a fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, o personalitate activă din domeniul alimentației din România.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *