mar. feb. 7th, 2023

Cântărețul a murit la Genova, la vârsta de 80 de ani, după ce se distanțase de mult timp de celebrul grup „Ricchi e Poveri” din cauza unei tragedii imense din viața sa.

Franco Gatti, membru al grupului istoric „Ricchi e Poveri”, a murit la Genova, după cum a anunțat familia sa într-o notă difuzată de ANSA. Pe 4 octombrie acesta, împlinise 80 de ani. De câțiva ani se îndepărtase de grup, în urma unui eveniment tragic care l-a copleșit în 2013, moartea fiului său Alessio.

„O bucată din viața noastră a dispărut. Bună ziua Franco”, a transmis într-un salut emoționant ceilalți membri ai grupului „Ricchi e Poveri”.

Franco Gatti a suferit o mare pierdere

Într-unul dintre ultimele sale interviuri, cântărețul declarase că, după ce s-a infectat cu Covid-19, în 2020, suferind deja de boala Crohn, starea sa s-a agravat în mod deosebit, în urma unui tratament cu cortizon.

„Mi-a făcut bine pe de o parte și rău pe de altă parte. Matteo Bassetti m-a vindecat, sper ca o dată să putem cânta împreună”, declara artistul.

Franco Gatti, născut la sfârșitul anilor ’60, își făcuse ultima apariție la televizor în februarie anul trecut, vorbind, împreună cu soția sa Stefania, despre durerea care i-a copleșit în urma pierderii tragice și subite a fiului lor, într-un moment deosebit de delicat al vieții sale.

Cel mai recent grupul a susținut două concerte masive în insula mediteraneană Malta, la 12 și 13 iunie 2009. Popularitatea trupei în Malta a dus la organizarea unui alt concert pe 6 noiembrie 2010. „Ricchi e Poveri” a încheiat un turneu în Italia și Slovenia în 2012, urmat la începutul anului 2013 de prezență în cadrul concertului Discoteka 80’s din Moscova.

„Ricchi e Poveri” la câștigarea Festivalului de la Sanremo din 1985. Sursa: Wikipedia

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *