lun. feb. 6th, 2023

Doliu imens în România. S-a stins un mare nume al țării. Decesul a fost confirmat în urmă cu câteva minute. Este informația momentului la nivel național. Nu va fi uitat prea devreme.

Doliu imens în România, după ce academicianul Eugen Simion, fost președinte al Academiei Române, a murit marți, 18 octombrie, în jurul prânzului, după o lungă suferință. Acesta avea 89 de ani și era internat în spital. Informația a fost confirmată de reprezentanții Spitalului Elias din București.

Eugen Simion a murit la 89 de ani

Eugen Simion a fost un mare reformator şi a avut un rol primordial în restabilirea rolului Academiei în societatea românească. A fost critic și istoric literar, editor, eseist și profesor universitar, membru titular al Academiei Române și președinte al acestui for cultural român din 1998 până în 2006.

Cei care l-au cunoscut regretă decesul marelui critic literar român

Personalităţi importante ale culturii româneşti deplâng trecerea în nefiinţă a criticului și istoricului literar Eugen Simion în cursul zilei de marți. Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, a venit cu un mesaj după aflarea veștii decesului unui mare nume al României.

„Eugen Simion a fost un mare iubitor de ţară, de Eminescu, după ce n-a mai fost preşedinte al Academiei a continuat să tipărească literatura română, a publicat toate manuscrisele eminesciene. Este insuficient promovata activitatea pe care academicianul a avut-o si regretul nostru este imens„, a declarat Ecaterina Andronescu, fost ministru al Învăţământului, la România TV.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *