mie. iul. 17th, 2024

Despre avioanele de luptă americane F-35 s-a scris mult în ultimii ani, majoritatea analiștilor precizând fie că acestea sunt prea scumpe, fie că programul de dezvoltare s-a izbit de unele întârzieri.

Ceea ce nu s-a luat în considerare este că temutele avioane F-35 se vând acum ca pâinea caldă în străinătate. În același timp, avioanele F-35 pot transporta o cantitate impresionantă de arme, iar Rusia și China cu greu ar putea să rivalizeze cu ele, potrivit site-ului 19fortyfive.

Avionul F-35 este conceput pentru a lupta împotriva Chinei sau Rusiei, iar aliații SUA au reușit, cu ajutorul lor, să oprească incursiunile inamicilor în spațiul lor aerian și să-i descurajeze.

Site-ul 19fortyfive explică de ce aparatele F-35 se bucură de un mare succes la export, iar fabrica Lockheed Martin are mult de lucru.

John Venable, cercetător la Heritage Foundation, spune de ce europenii și asiaticii preferă avioanele F-35. De obicei, afirmă acesta, unele state sunt dispuse să se ridice deasupra politicii și să se concentreze pe autoapărare, în regiuni periculoase precum Europa și Indo-Pacific, amenințate constant de Rusia și China.

Germania, cel mai recent client F-35, se adaugă pe lunga listă a cumpărătorilor

Popularitatea acestor aparate în rândul aliaţilor şi partenerilor europeni ai SUA se datorează unor multipli factori operaționali. Un aspect interesant al F-35 este încărcarea potențială a armelor, nu doar a muniției. Avionul cu reacție de generația a cincea este unul de luptă multirol, la fel de eficient în misiunile aer-aer și în loviturile aer-sol. Interesant este că aeronava poate fi configurată și în „Modul Bestie”, schimbând modul stealth în favoarea puterii de foc.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *