joi. dec. 7th, 2023

Mihail Gorbaciov, ultimul lider comunist al Uniunii Sovietice, a murit.

Mihail Gorbaciov, ultimul preşedinte al Uniunii Sovietice, a murit, marţi seară, la vârsta de 91 de ani, relatează presa de la Moscova, citată de cotidianul Le Figaro şi de agenţia The Associated Press.

Gorbaciov era internat de câteva zile în Spitalul Central din Moscova. Unitatea medicală a anunţat marţi seară că Mihail Gorbaciov, în vârstă de 91 de ani, a decedat din cauza naturale.

„În această seară, după o lungă boală gravă, Mihail Sergheevici Gorbaciov a decedat”, a comunicat Spitalul Clinic Central din Moscova (TSKB), conform agenţiilor de presă Tass şi Interfax.

Mihail Gorbaciov a fost conducătorul Uniunii Sovietice din 1985 până în 1991. 

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1990, Mihail Gorbaciov a inițiat liberalizarea economică, culturală și politică a Uniunii Sovietice.

Gorbaciov va fi înmormântat la Cimitirul Novodevichy din Moscova

Cea mai importantă moştenire a lui ”Gorbi”, aşa cum este el cunoscut în Occident, este faptul că a pus capăt cursei înarmării dintre Uniunea Sovietică şi Statele Unite şi, prin urmare, Războiului Rece, scrie EFE.

Mihail Gorbaciov: ”Acest lucru nu trebuie lăsat să se întâmple! Pericolul este colosal!”

Toate națiunile ar trebui să declare că armele nucleare trebuie distruse, declara într-un interviu pentru BBC fostul președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov. Asta pentru a ne salva pe noi și planeta noastră

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *