joi. dec. 7th, 2023

Cancelarul german Olaf Scholz susține România, care alături de Croația și Bulgaria ar urma să adere la Spațiul Schengen. E o schimbare radicală de atitudine pentru cancelar.

Bogdan Aurescu a salutat mesajul de susținere transmis de Olaf Scholz

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a reacționat la puțin timp după mesajul în care cancelarul german Olaf Scholz și-a exprimat susținerea pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

O veste excelentă! Pe baza îndeplinirii de către noi a criteriilor de aderare la Schengen, eforturile politice și diplomatice ale României vor continua pentru a ajuta la realizarea acestui obiectiv extrem de important pentru cetățenii români”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

În același context, el a subliniat ce semnificație are mesajul cancelarului german după mai mulți ani în care România a făcut progrese pentru aderarea la Spațiul Schengen.

Este un anunț extrem de important. Este pentru prima dată când Germania, la cel mai înalt nivel, anunță în mod necondiționat susținerea pentru aderarea României la spațiul Schengen.

Scholz a spus foarte clar că România, alături de celelalte state candidate, îndeplinește toate condițiile tehnice pentru aderare și că va susține personal acest demers”, a declarat șeful MAE la Digi 24.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *