joi. dec. 7th, 2023

Cel puțin 15 bănci rusești sunt în discuții avansate cu bănci din India pentru a facilita schimburi bilaterale în monedele locale, a informat Economic Times. Instituțiile bancare lucrează în prezent la crearea unui cadru de referință pentru cursul de schimb între rupie și rublă.

Instituții bancare precum Petersburg Social Commercial Bank, Zenit Bank și Tatsotsbank urmează să deschidă conturi comerciale personalizate. Cel mai probabil, Banca Indiei, Canara Bank și UCO Bank vor fi partenerii locali ai rușilor, scrie Moneycontrol.

Așa cum se știe, India nu a condamnat în mod deschis Rusia şi nici nu a impus sancţiuni împotriva Moscovei în urma războiului din Ucraina. Pe de altă parte, rupia a atins minime record în raport cu moneda SUA, costul importurilor în dolari crescând semnificativ. Rupia a pierdut aproximativ 7% faţă de dolar în acest an, dar doar 0,6% faţă de yuan şi a câştigat 3% faţă de euro.

Băncile din Rusia negociază cu State Bank of India, IndusInd Bank

Bănci precum Centro Credit Bank, Bank Soyuz și MTC Bank (care nu fac obiectul sancțiunilor economice occidentale) negociază cu omologi din India, cum ar fi State Bank of India, IndusInd Bank, Bank of Baroda și Yes Bank.

Asociația Băncilor Indiene (IBA) s-a implicat în facilitarea acestor discuții, în timp ce Organizația Indiană pentru Comerț Economic (IETO) se coordonează cu companiile locale care sunt interesate de comerțul cu Rusia.

O oportunitate pentru băncile mice de a-și extinde operațiunile

„O mulțime de bănci din Rusia sunt în discuții cu bănci indiene selectate, deoarece trec prin mai multe combinații. În timp ce comerțul în rupii cu Rusia va deschide calea pentru importuri de petrol mai ieftine, băncile mici și mijlocii din sectorul public vor vedea asta ca pe o oportunitate de a-și extinde operațiunile”, a declarat Asif Iqbal, președintele IETO.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *