lun. iun. 17th, 2024

Informația momentului în Europa. În ciuda faptului că Rusia a fost cea care a declanșat războiul din Ucraina, care la rândul său a generat un haos pe continent, un acord semnat cu Ungaria privind construcția a două noi reactoare nucleare va merge mai departe.

Informația momentului în Europa. Viktor Orbán își respectă înțelegerea față de Vladimir Putin. Acordul încheiat. în 2014 dintre Rusia și Ungaria privind extinderea centralei nucleare existente de la Paks merge mai departe.

Mai exact, potrivit ultimului anunț făcut de ministrul de Externe al Ungariei, gigantul rus Rosatom urmează să înceapă în următoarele săptămâni construcția a două reactoare nucleare în Ungaria.

Amintim faptul că industria nucleară a Rusiei nu a fost supusă sancțiunilor UE din cauza invaziei din Ucraina, relatează BBC, care mai scrie și că măsurile de izolare și sancționare a exporturile de petrol și gaze nu au fost susținute necondiționat de Ungaria.

Ungaria va avea alte două reactoare nucleare

Referitor la situația din Ungaria, la momentul actual, centrala de la Paks generează 40% din energia electrică a Ungariei, iar investiția făcută de Rusia ar putea fi un pas major pentru țara vecină cu România. „Să înceapă construcția!”, a declarat ministrul de externe Peter Szijjarto într-o postare pe Facebook.

Odată ce vor fi construite alte două reactoare suplimentare, centrala nucleară, care în prezent este formată din patru reactoare de construcție sovietică, își va vedea capacitatea mai mult decât dublată.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *