joi. dec. 7th, 2023

Se caută peste 100 de mii de soldați. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat, joi, un decret în acest sens. Documentul va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat, joi, un decret ce prevede creșterea efectivelor armatei ruse. Liderul de la Kremlin își dorește ca numărul acestora să crească cu 137.000 de soldaţi. Efectivele armatei ruse vor ajunge, astfel, la 1.150.628 de militari.

Toate aceste detalii sunt cuprinse în decretul semnat de Putin. Decizia va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Vladimir Putin a stabilit, în noiembrie 2017, la 1.013.628 numărul militarilor armatei ruse, după prima creştere a efectivelor militare decisă atunci prima dată după aproape un deceniu. După noua creștere a efectivelor armatei ruse şi luând în calcul de asemenea personalul său civil, aceasta va ajunge la un total de peste două milioane de membri.

De ce nu mai vor soldații ruși să lupte în Ucraina

Despre soldații ruși s-a spus, la un moment dat că mulți dintre aceștia nu mai vor să lupte în Ucraina.  Dezvăluirile au fost făcute după ce jurnaliștii ar fi stat de vorbă cu familiile soldaților respectivi și cu organizații pentru drepturile omului. Potrivit datelor furnizate în iulie, sute de soldați ruși, care au refuzat să mai lupte în războiul din Ucraina, sunt ținuți cu forța în subsoluri și garaje din orașul Lugansk, ocupat de Rusia.

După ce ar fi stat de vorbă cu familiile soldaților respectivi și cu organizații pentru drepturile omului, agenția independentă de știri Verstka a anunțat că cel puțin 234 de soldați care au fost dislocați în diferite regiuni ale Ucrainei sunt reținuți acum în subsoluri din orașul Bryanka. Familiile unora dintre soldați au spus că a fost înființat un centru special pentru a se ocupa de cei care aleg să nu mai lupte pentru Rusia, în condițiile în care moralul oamenilor este tot mai scăzut.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *