mie. dec. 6th, 2023

Ungaria lui Viktor Orban, țară care nu a ratificat aderarea la NATO a Suediei și Finlandei și nici nu a oferit sprijin militar Ucrainei, a luat o nouă decizie sfidătoare.

În contextul în care energia nucleară nu este supusă regimului de sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei, Budapesta a decis construirea a două noi reactoare nucleare cu grupul rus Rosatom.

Viktor Orban, o nouă sfidare la adresa NATO

Autoritatea pentru Energie Atomică din Ungaria a acordat grupului rus Rosatom licență de construcţie pentru două noi reactoare la centrala atomică de la Paks, potrivit Reuters.

Autoritatea pentru Energie Atomică din Ungaria anuțase joi seara pe site-ul său că actuala centrală nucleară de doi Gigawaţi de la Paks poate fi extinsă cu două noi reactoare, și că se află în aşteptarea noilor licenţe.

Rusia şi Ungaria au semnat contractul pentru construcţia a două noi unităţi la centrala nucleară de la Paks, fiecare cu o capacitate de 1,2 Gigawaţi, în luna decembrie a anului 2014, iar, conform calendarului inițial, construcția propriu-zisă ar fi urmat să înceapă în 2018, iar primul reactor să fie gata în 2025.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *