mie. dec. 6th, 2023

Limba română nu este limbă oficială doar în România și Republica Moldova, ci și într-un oraș celebru din Europa. Populația de imigranți români este atât de numeroasă în acest oraș, încât autoritățile locale o hotărât ca limba română să devină a doua limbă oficială.

Un oraș cu istorie din Europa, ce este și un obiectiv turistic cunoscut, are drept o a doua limbă oficială limba română. Din ce în ce mai mulți conaționali s-au stabilit acolo, iar în cele din urmă, autoritățile locale au decis că este cazul ca limba romnă să devină a doua limbă oficială a orașului, după italiană.

Torino este frumosul oraș din Italia în care limba română a devenit a doua limbă oficială. În celebra metropolă, la fel ca în celelalte mari orașe din peninsulă, imigranții românii sunt în număr foarte mare.

În perioada 2015 – 2020, populaţia Italiei a scăzut cu peste o jumătate de milion de locuitori, potrivit datelor date de Institutul naţional de statistică (Istat). Cu toate acestea, numărul cetățenilor străini care s-au stabilit în peninsulă a crescut, iar cea mai mare minoritate este reprezentată de români în această țară, albanezii fiind pe locul doi, la mare distanță.

În jur de 1.2 milionae de români sunt stabiliți în Italia în prezent, fiind urmați de albanezi, cu doar 441.000, marocani (432.000), chinezi (305.000) şi ucraineni (240.000). Conaționalii noștri formează aproape jumătate din numărul total al străinilor, potrivit datelor comunicate de Istat în 2020.

Foarte mulți imigranți români sunt și în Spania, ocupând și aici primul loc la numărul de rezidenți străini. Datele prezentate de guvernul spaniol aratau că în această țară erau 1.079.726 de rezidenți de origine română, la finalul anului 2020, număr care reprezintă 18,61% din totalul străinilor stabiliți aici.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *