vin. mart. 29th, 2024

Sorana Cîrstea (32 de ani, 40 WTA) va lupta azi pentru a rămâne în competiție, la WTA Cincinnati, contra sportivei din Cehia, Petra Kvitova (32 de ani, 28 WTA).

Kvitova, care e eliminat-o în primul tur pe Jil Teichmann cu 6-7 (2), 7-6 (6), 6-5, are statistica de partea ei în fața sportivei noastre, dar scorul e strâns.

  1. Simona Halep – Veronika Kudermetova LIVE VIDEO, ora 02:00, în direct la Digi Sport 2. Românca nu a pierdut niciodată cu rusoaica

Până acum, Sorana și Petra s-au întâlnit de nouă ori, cinci victorii fiind de partea sportivei din Cehia.

Însă, la capitolul moral Cîrstea are un atuu în plus, pentru că cele două sportive s-au mai întâlnit o dată în acest an, la Australian Open, când s-a impus Cîrstea cu un limpede 6-2, 6-2 în primul tur.

Sorana, care a învins-o pe elvețiana Belinda Bencic (25 de ani, 11 WTA) în primul tur de la Cincinnati cu scorul de 6-2, 6-7, 6-4, a avut nevoie de două ore și 40 de minute pentru a se impune în fața numărului 11 mondial.

În primul game al partidei, Sorana Cîrstea nu i-a dat prea multe șanse elvețiencei. Cîrstea a reușit două break-uri consecutive și a încheiat primul set cu 6-2.

Cel de-al doilea set al partidei a fost mult mai echilibrat. Sorana a pierdut primul game pe serviciul propriu, însă românca a reușit să recupereze imediat. După încă un schimb de break-uri, partida a ajuns în tiebreak, unde Bencic s-a impus cu 7-3.

Setul decisiv a început cu un break obținut de româncă. Cîrstea a păstrat avantajul break-ului până la finalul setului și s-a impus cu 6-4 în decisiv.

În turul doi, Sorana Cîrstea se va duela cu Petra Kvitova (28 WTA), cea care a trecut în turul inaugural de la Cincinnati de Jill Teichmann (21 WTA) cu scorul de 6(2)-7, 7-6(6), 6-3.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *