joi. apr. 18th, 2024

O mulțime de monumente istorice și construcții cu mare potențial turistic zac abandonate, în București. Printre ele se numără Insula de pe Lacul Morii. 

La Insula de pe Lacul Morii se poate ajunge pe două căi pietonale – alei, cu lățime de șase metri. Este vorba despre un drum care pornește din zona Crângași – promenadă reabilitată în 2022 (n.r. – investiții de 1,8 milioane de euro) și o altă cale de acces care vine din comuna Chiajna, un drum lăsat în paragină.

După cosmetizarea promenadei din Sectorul 6, din ce în ce mai mulți bucureșteni ies la plimbare pe lângă Lacul Morii, fie la o alergare. La finalul drumului refăcut îi așteaptă pe cetățenii și turiștii din Capitală sinistra insulă uitată de lume.

Deși ar putea fi un spațiu de agrement unde s-ar putea amenaja un parc – spații verzi, skate park, aparate de fitness ori o zonă unde ar putea fi organizate concerte, Insula de pe Lacul Morii se află într-un stadiu avansat de degradare, cu: asfalt crăpat, arcade pline de mâzgâlituri, ierburi și buruieni, o fântână lăsată în paragină.

Un festival la care au cântat Vanilla Ice și Prodigy, în anul 2007, a fost unul dintre ultimele evenimente importante care s-au desfășurat pe

Istoria Insulei Lacul Morii, din București

Nu mulți bucureșteni au ajuns pe Lacul Morii și foarte puțini cunosc povestea locului.

Lacul Morii este cel mai mare lac bucureștean, cu o suprafață de aproape 250 de hectare, mărginit de cartierele Giulești, Crângași și satul Roșu, Chiajna. Lacul a fost amenajat la comanda lui Nicolae Ceaușescu, pentru a feri orașul de o eventuală inundare provocată de revărsarea Râului Dâmbovița. Lucrarea a debutat în anul 1985 și s-a încheiat un an mai târziu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *