mar. iul. 23rd, 2024

Vladimir Putin a înregistrat un eşec răsunător, Rusia primind o mare lovitură financiară. Nu s-a mai întâmplat asta din 2008, iar Vladimir Putin este distrus din punct de vedere financiar. Ce s-a întâmplat, de fapt, vezi în rândurile de mai jos.

Vladimir Putin a primit o lovitură financiară dură. Ce se întâmplă cu Gazprom

Vladimir Putin și a lui Rusie se cutremură din temelii. Așa ceva nu s-a mai întâmplat de mai bine de 14 ani. Rusia a ajuns într-o situație fără precedent, iar acest lucru este confirmat de cifre. Conform ultimelor informații publicate de The Guardian, producția zilnică de gaze a companiei rusești Gazprom este la pământ.

Mai exact, luna trecută, producția Gazprom a scăzut la cel mai jos nivel din anul 2008 și până acum. Principalele cauze, potrivit The Guardian sunt temerile continue conform cărora Moscova ar putea provoca o criză energetică în Europa prin întreruperea aprovizionării.

Gazprom livrează mai puține gaze

Astfel în cursul lunii trecute, compania rusească Gazprom a pompat 774 de milioane de metri cubi pe zi, ceea ce înseamnă cu 14% mai puțin decât în luna iunie, reiese dintr-o analiză realizată de Bloomberg în baza datelor publicate zilele trecute.

În plus, sursa citată mai arată și că producția totală a monopolului rus de export de gaze naturale pentru întregul an a fost de 262,4 miliarde de metri cubi, mai mică cu 12% față de aceeași perioadă a anului trecut.

De când au început problemele

Referitor la actuala situație și la cauzele acesteia, sursa citată subliniază că această încetinire a producției vine odată cu deteriorarea relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană, care a început în momentul în care Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina pe data de 24 februarie.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *