mie. dec. 6th, 2023

Patru persoane și-au pierdut viața și alte opt au fost rănite într-un grav accident rutier petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apropiere de oraşul Veliko Tărnovo din Bulgaria.

Cinci pacienți români vor fi transferați la Spitalul Floreasca

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis sâmbătă că, în urma evaluării medicale, s-a decis transferul a cinci pacienți români răniți în accident la Spitalul Floreasca din București.

„În urma evaluării medicale realizate de către echipa medicală din România la unitatea spitalicească din Bulgaria s-a decis transferul a 5 pacienți români la Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora. Transferul pacienților români se va realiza cu elicoptere SMURD aflate în dotarea IGAv”, a transmis DSU.

Anterior DSU a transmis că o echipă medicală de la Spitalul Floreasca s-a deplasat în Bulgaria pentru a evalua starea de sănătate a cetățenilor români, după care urmând a se lua o decizie privind transferul lor în țară.

„La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară”, anunțase anterior DSU.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *