sâm. apr. 20th, 2024

Forțele israeliene și-au continuat sâmbătă dimineața bombardamentele asupra Fâșiei Gaza, gruparea armată Jihad Islamic răspunzând cu o ploaie de rachete asupra statului evreu.

În noaptea de vineri spre sâmbătă armata israeliană și-a continuat bombardamentele asupra Fâșiei Gaza, iar gruparea armată Jihad Islamic a răspuns cu lansarea a peste 100 de rachete asupra teritoriului statului evreu.

Nou conflict armat în Fâșia Gaza

Bombardamentele forțelor israeliene, dar și rachetele lansate în răspuns din Fâșia Gaza, au încetat în intensitate spre primele ore ale dimineții de sâmbătă. Înainte de bombardamentele din această noapte, armata israeliană susținuse că a ucis 15 luptători ai Jihadului Islamic în loviturile sale care au început vineri după-amiază, vizând în special locuri de fabricare a armelor.

Brigăzile Al-Quds, aripa armată a Jihadului Islamic, au transmis la rândul lor că au lansat vineri “peste 100 de rachete” spre teritoriul israelian ca “prim răspuns” la atacurile israeliene care l-au ucis unul dintre liderii grupării, Taysir al-Jabari.

În Israel sirenele de alarmă au continuat să răsune, în special în localitățile din sudul țării, însă oficialii militari de la Tel Aviv au precizat că nu au fost identificate victime sau pagube materiale în urma tirului de rachete. Potrivit acestora, cel puțin 70 de proiectile au fost lansate asupra teritoriului Israelului, marea majoritatea a acestora fiind interceptate de către scutul anti-rachetă Iron Dome, fie au căzut în zone nelocuite.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *