mie. dec. 6th, 2023

Difteria, o boală extrem de contagioasă şi infecţioasă, a fost confirmată la mai multe persoane din Elveţia, după aproape 40 de ani de la ultimul caz.

„Difteria gâtului, o infecție contagioasă a tractului respirator superior cauzată de bacteria Corynebacterium diphtheriae, a fost confirmată la două persoane”, a confirmat Samuel Wyss, purtătorul de cuvânt al Secretariatului de Stat pentru Migrație (SEM), potrivit switzerlandtimes.ch.

Este vorba despre două persoane au fost testate pozitiv pentru difterie la un centru de azil din Elveția, primele cazuri în această țară din 1983 încoace. 

Există, însă, cel puțin patru cazuri probabile, potrivit lui Wyss, însă se aşteaptă rezultatul analizelor.

De asemenea, alte 92 de persoane au fost plasate în carantină.

Simptomele respiratorii nu sunt prezente la cei afectaţi, iar boala este fatală în multe cazuri.

Cum se transmite difteria

Două etaje ale azilului sunt în carantină, iar persoanele bolnave sunt izolate, potrivit nau.ch.

Difteria este o boală infecto-contagioasă cu transmitere aeriană sau prin contact direct cu o persoană bolnavă și poate fi prezentă la toate categoriile de varstă, însă este întâlnită în special la copiii nevaccinaţi sub 15 ani.

Potrivit Oficiului Federal de Sănătate Publică (OFSP), există două tipuri: difterie respiratorie sau faringiană și difterie cutanată.

Autoritatea sanitară scrie pe site-ul său că ultimul caz de difterie faringiană din Elveția a fost în 1983. Potrivit statisticilor, puținele cazuri din ultimii ani au implicat difterie cutanată.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *