mie. dec. 6th, 2023

Emma Răducanu (19 ani, 10 WTA) a fost avertizată de Chris Bryant, membru al Parlamentului Britanic, că va fi folosită în propaganda rusă, după ce l-a angajat pe Dmitry Tursunov ca antrenor.

Emma a început colaborarea cu tehnicianul rus în urmă cu doar câteva zile, dar este sfătuită să renunțe la serviciile lui Tursunov.

Tursunov, unul dintre cei mai apreciați antrenori din circuit, a lucrat și cu Annet Kontaveit, actualul număr 2 WTA. Rusul a încheiat colaborarea cu sportiva din Estonia după startul războiului din Ucraina. 

El a fost angajat de Emma, după ce jucătoarea britanică l-a concediat pe Torben Beltz, în aprilie, iar de atunci nu a avut un antrenor stabil.

Kremlinul va prezenta acest lucru ca pe o lovitură de PR și o indicație că Marii Britanii nu-i pasă cu adevărat de războiul din Ucraina, așa că va fi o adevărată rușine dacă Emma va merge mai departe cu acest antrenor.

O îndemn să se mai gândească și cel puțin să condamne războiul barbar al lui Putin”, a declarat Chris Bryant, potrivit Express.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *