vin. oct. 4th, 2024

Un australian care revenea acasă dintr-o călătorie în Bali a fost amendat pe aeroport cu 2.000 de dolari pentru doi hamburgeri și un croissant. Motivul acestei sancțiuni.

Australia este una dintre țările lumii cu cele mai stricte reguli în ceea ce-i privește pe cetățenii care îi pășesc pragul. De acest lucru s-a convins recent chiar un cetățean australian.

Un australian a fost amendat cu 2.000 de dolari pe aeroport pentru doi hamburgeri și un croissant. Ce lege a uitat bărbatul

Din neștiință sau cel mai probabil din neatenție, un cetățean australian care revenea acasă după o călătorie în Bali a fost amendat cu 2.664 de dolari australieni (circa 2.000 de dolari americani) pe un aeroport din Darwin.

Bărbatul a fost depistat, la terminalul sosiri, cu doi hamburgeri și un croissant în geamantan.

Două McMuffins cu ouă și carne de vită de la McDonald’s din Bali și un croissant cu șuncă au fost articolele care au atras atenția câinelui dresat în probleme de biosecuritate”, a declarat ministrul Agriculturii, Pescuitului și Pădurilor de la Canberra, Murray Watt, pentru 7NEWS.com.au.

Câinele Zinta a simțit imediat alimentele transportate pe aeroportul Darwin din Australia de către cetățeanul în cauză.

Această greșeală i-a adus bărbatului o amendă usturătoare, au declarat luni autoritățile. ”Aceasta va fi cea mai scumpă masă la McDonald’s pe care acest pasager a avut-o vreodată”, a mai adăugat ministrul australian al Agriculturii.

Amenda primită de acest australian este de două ori mai mare decât costul unui bilet de avion către Bali.

Australia, legislaţie foarte strictă în materie de biosecuritate

Statul australian are o legislaţie foarte strictă în materie de biosecuritate. Aceasta este menită să protejeze agricultura locală de potenţiali dăunători sau boli.

În prezent, autorităţile de la Antipozi sunt în alertă maximă în urma unui focar de febră aftoasă în Indonezia, iar toate importurile de carne din această ţară sunt monitorizate.

Alimentele nedeclarate de cetățeanul din Darwin au fost inspectate și urmează a fi distruse.

”Biosecuritatea nu este o glumă. Ea ajută la protejarea locurilor de muncă, a fermelor noastre, a alimentelor și susține economia. Pasagerii care aleg să călătorească trebuie să se asigure că îndeplinesc condițiile pentru a intra în Australia, respectând toate măsurile de biosecuritate”, a mai spus ministrul Watt.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *