mie. dec. 6th, 2023

Alertă chiar lângă România. Mai multe focuri de armă au fost auzite la granița dintre Serbia și Kosovo. Au răsunat sirenele de război și mai multe drumuri au fost blocate cu baricade.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat că s-a ajuns la un punct fierbinte în relația cu Kosovo și că nu vă tolera nicio cruzime. 

KFOR, forța de pace pe care NATO o are desfășurată în Kosovo din 1999, a anunțat că este gata să intervină dacă stabilitatea va fi pusă în pericol în nordul țării. 

Vehicule blindate ale forțelor speciale din Kosovo au fost filmate în orașul Kosovska Mitrovica, după ce într-o localitate din nordul țării, cu populație majoritar sârbă, au fost auzite împușcături. 

Premierul din Kosovo, Albin Kurti, a declarat că focurile de armă au fost trase de grupări paramilitare, controlate de Guvernul Serbiei. 

Etnici sârbi, majoritari în nordul Kosovo, au blocat drumurile care duc către două puncte de trecere a frontierei cu Serbia, Jarinje și Bernjak, folosind camioane încărcate cu pietriș și alte utilaje grele. În consecință, poliția din Kosovo a declarat că a fost nevoită să închidă punctele de trecere a frontierei. 

Președintele Serbiei a declarat că atmosfera este adusă la punctul de fierbere iar sârbii nu vor mai tolera nicio cruzime. ”Situația este foarte complicată”, a spus liderul de la Belgrad. Totodată, Alexandar Vucic, a avertizat că dacă nu vor să păstreze pacea, Serbia va câștiga. 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *