lun. oct. 2nd, 2023

Polițiștii care au aplicat restricțiile din pandemie au răbufnit la adresa guvernanților, pentru că, spun ei, acum decontează efectul deciziilor luate de alții. Scandalul a pornit de la faptul că polițiștii sunt obligați să plătească din buzunar amenzile pierdute în instanță de Poliție.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din M.A.I. pornește cu acuzațiile de la cazul concret al unei polițiste care este obligată acum de Inspectoratul de Poliție Județean, din care face parte, să achite contravaloarea unei amenzi date pe timp de pandemie.

Poliția amendase o terasă care funcționa după ora 22 și patronii au dat-o în judecată. Poliția a pierdut procesul. 

Sindicatele din Poliţie, revoltate pe Guvern

Sindicatele din Poliție sunt revoltate de faptul că mai mulți colegi de-ai lor sunt puși să plătească daune pentru acțiunile din timpul pandemiei, însă în 2020 și în 2021 au fost sute de plângeri ale oamenilor care au fost abuzați de unii polițiști.

Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual (FSNPPC) acuză Guvernul și presa pentru situația în care au ajuns polițiștii chemați în judecată și obligați să plătească despăgubiri pentru amenzile pe care le-au dat în pandemie.

„Aparent, nimic în neregulă: un proces-verbal de contravenție anulat corect, o polițistă vinovată de depășirea limitelor competenței materiale, iar statul vrea să-și recupereze banii de la „vinovat”. Cei care ne-au obligat să acționăm haotic, să alungăm lumea de pe străzi, să închidem terase, să interzicem nunți, botezuri și înmormântări, să verificăm conformitatea măștilor de protecție și a certificatelor verzi, să aplicăm amenzi usturătoare și să întocmim dosare penale sunt bine-mersi!”, potrivit unui comunicat transmis de SNPPC.

Poliţiştii spun că au fost bătaia de joc a guvernanţilor

Sindicaliștii spun acum că deciziile din pandemie au fost luate cu mare repeziciune, la recomandarea CNSU, M.A.I., plus Ministerul Sănătății. Dar, de fapt, la butoane a stat tot timpul DSU.

Aceștia vorbesc și despre presiunea psihologică pusă pe ei de șefii ierarhici și spun că au fost bătaia de joc a guvernanților. 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *