lun. iun. 17th, 2024

Un bucureștean a fost dispus să ofere la licitație o sumă amețitoare pentru a-și asigura un loc de parcare pe viață în sectorul 3 al Capitalei, urmând să achite apoi o taxă anuală.

Locul se află în sectorul 3 din București, unde primăria a încasat peste șase milioane de lei în ultimii doi ani din licitațiile pentru parcări de reședință.

Cât a plătit un bucureștean pentru locul de parcare

La o astfel de licitație un bucureștean a oferit 30.700 de lei pentru un loc de parcare aflat pe strada Fizicienilor nr. 18.

Primăria Sectorului 3 anunță în fiecare lună locurile de parcare libere care pot fi atribuite.

Întrucât numărul solicitărilor este mult mai mare decât cel al locurilor de parcare disponibile, cetățenii din Sectorul 3 trebuie să participe la o licitație publică cu strigare.

La aceste licitații, persoana dispusă să plătească cel mai mult obține locul de parcare pentru care a licitat pe viață.

Câștigătorul plătește o singură dată suma propusă la licitație, iar apoi este urmează să achite anual o taxă de câteva sute de lei, conform tarifelor stabilite de către Primăria Municipiului București, prin hotărâre de Consiliu General.

Astfel, pentru un loc de parcare situat în Zona A taxa este de 600 lei/an/vehicul, în Zona B de 500 de lei/an/vehicul, în Zona C de 400 de lei/an/vehicul, iar în Zona D de 300 de lei/an/vehicul.

Cele mai mari sume plătite pentru un loc de parcare

Licitațiile desfășurate în anul 2021 au înregistrat cele mai mari sume plătite pentru a avea un loc de parcare pe viață. Pe locul 1 se află o parcare de 30.700 de lei din cartierul Nicolae Grigorescu, urmată de o alta la 30.000 de lei în apropiere de Piața Râmnicu Sărat, relatează Buletin de București.

În același an, șapte persoane au oferit între 20.000 și 25.000 de lei pentru a-și asigura locurile de parcare preferate.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *