lun. sept. 25th, 2023

Tinerii care lucrează în condiţii foarte stresante sau au istoric de boli de inimă în familie sunt îndemnați să îşi facă analizele chiar dacă sunt în formă și sănătoși. Asta din cauza unei afecţiuni care devine tot mai răspândită şi anume sindromul morții subite a adultului.

Cunoscută în special în cazul sugarilor, afecţiunea provoacă acum sute de mii de decese şi în rândul persoanelor de până în 40 de ani. Deoarece sindromul este adesea diagnosticat greșit sau nu este deloc diagnosticat, nu este clar câți oameni îl au în acest moment.

După lungi perioade de cercetare, specialiştii au ajuns la concluzia că afecţiunile care provoacă moarte subită au legătură cu inima şi pot fi descoperite în timpul vieţii. Sindroamele de aritmie genetică provocă cel mai des moarte bruscă. Adică bătăile neregulate ale inimii.

Sindromul morţii subite la adulţi, cauza pentru multe decese inexplicabile

Oricine poate afla dacă stresul cotidian îi afectează ritmul cardiac cu ajutorul unui holter de zi. Timp de 24 de ore, aparatul înregistrează bătăile inimii în fiecare minut. În acest fel, pot fi determinate şi cauzele stresului, iar răul poate fi eliminat din rădăcină.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *