lun. sept. 25th, 2023

Senzorul de cameră ISOCELL HP1 de 200MP de la Samsung va debuta, probabil, pe Moto X30 Pro. Samsung a plusat cu un alt senzor de cameră de 200MP, ISOCELL HP3, iar acum, potrivit unui tweet publicat de GalaxyClub (via SamMobile), Samsung a depus în Coreea de Sud o cerere de patent în pentru termenul „Hexa²Pixel”.

Samsung folosește un senzor ISOCELL HM3 pe Samsung Galaxy S22 Ultra care utilizează un „Nonapixel RGB Bayer Pattern”. Referința „nonapixel” indică faptul că imaginile produse de acel senzor suport pixel binning de 9:1. Aceasta este o tehnologie care permite pixelilor individuali să se grupeze și să formeze superpixeli care au ca rezultat imagini mai luminoase și cu mai puțin zgomot.

Pixel binning 9:1 înseamnă că senzorul foto de 108 MP de pe Galaxy S22 Ultra poate oferi fotografii îmbunătățite de 12 MP. Camerele ISOCELL HP1 și ISOCELL HP 3 de 200MP utilizează un „Tetra²pixel RGB Bayer Pattern” care folosește pixel binning de 16:1. Pe acest sistem, cererea de înregistrare a mărcii comerciale pentru „Hexa²Pixel” ar sugera că Samsung lucrează la un senzor de cameră foto cu pixel binning 36:1.

Deoarece imaginile generate de senzorii Samsung sunt cuprinse între 12MP și 12,5MP, putem deduce că producătorul lucrează la un senzor de cameră cu o rezoluție undeva între 432MP și 450MP.

Totuși, deși un senzor de 450MP va apărea în cele din urmă în viitor, s-ar putea ca acest lucru să nu se întâmple atât de curând pe cât sugerează cererea de patent.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *