mar. iul. 23rd, 2024

Alexandra Samsonova, lunetistă în armata ucraineană, a fost supranumită Lara Croft la începutul războiului, datorită asemănărilor cu celebra Angelina Jolie.

Alexandra  s-a pregătit în avans pentru 24 februarie. Fata a spus că aștepta această zi.

“Nu a trebuit să iau decizia de a merge la război, nu am avut de ales. Am studiat mult timp și, oricât de cinic ar suna, așteptam asta. Cu cât începem mai devreme, cu cât terminăm mai repede”, a recunoscut tânăra.

Ea a spus că în război nu doar trage în armata rusă, ci are grijă și de birou și oferă îngrijiri medicale.

Alexandra recunoaște că s-a simțit discriminată din cauza genului în rândul militarilor, dar tratează acest lucru cu înțelegere. 

”Am avut noroc cu ultima unitate, din prima zi am fost tratată bine acolo. Dar până pe 24 am lucrat cu diferite batalioane în care am întâmpinat discriminări de gen. Nu am o problemă cu asta, pentru că înțeleg motivele unor astfel de manifestări. În Ucraina, într-adevăr, femeile care fac armata sunt excepții, dar ele își fac treaba la fel ca bărbații”, a adăugat Samsonova.

În plus, fata a spus că viața ei se va schimba pentru totdeauna după război.

“Fie că îmi place sau nu, multe se vor schimba după război. Reacții, perspectiva în general și percepția asupra vieții. Știu sigur că voi începe să apreciez fiecare moment alături de prieteni și de cei dragi și faptul că ei sunt în viață”, a adăugat Alexandra, potrivit Unian.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *