lun. iun. 17th, 2024

Ungurii șochează România! Un cunoscut politician maghiar l-a îndemnat pe prim-ministrul Viktor Orban să abordeze un subiect destul de dificil în cadrul Universității de Vară de la Tușnad.

Ungurii șochează România! Anunțul făcut direct în inima țării. Lovitură totală pentru țara noastră

Lui Viktor Orban i s-a cerut să susțină aspirațiile de autonomie ale Ținutului Secuiesc, în cadrul prezentării susținute la Universitatea de Vară de la Tușnad, scrie presa maghiară. Cel care a făcut această solicitare este episcopul reformat László Tőkés.

“Dorim să îl rugăm pe domnul prim-ministru să susţină eforturile de autonomie ale Ţinutului Secuiesc într-un mod mai eficient ca până acum, ştiind că integrarea fără drepturi comunitare şi fără autonomie este un teren propice pentru asimilare”, arată acesta, potrivit MTI.

Incriminarea instituției autonomiei, o caracteristică a vieții politice românești

Episcopul reformat a mai spus că incriminarea instituției autonomiei este o caracteristică a vieții politice românești încă din anii 90. De asemenea, László Tőkés a decis să îl citeze pe fostul președinte al României, Ion Iliescu, dintr-un document care a fost făcut public. Concret, acesta se referă la momentul în care Ion Iliescu i-a spus secretarului de stat adjunct american Richard Holbrooke că aprobarea cererii de autonomie ar “duce la bantustanizarea României”.

Pe acest fond, episcopul reformat spune că viziunea această o împarte și președintele Klaus Iohannis, amintind de discursul șefului statului din urmă cu doi ani, atunci când a declarat că PSD are de gând ”să asigure o autonomie largă pentru Ţinutul Secuiesc” şi că “vor să dea Transilvania ungurilor”.

Viața politică maghiară este divizată

Pe de altă parte, László Tőkés spune că incriminarea autonomiei în mod constant duce la divizarea vieții politice maghiare din Transilvania.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *