lun. sept. 25th, 2023

Tânărul în vârstă de 25 de ani care a murit înecat în apele mării din Grecia afost înmormântat duminică. Pentru că ar fi trebuit să fie ginere, la înmormântare au fost făcute tradiții de nuntă.

Sute de oameni, apropiați și prieteni, au mers la casa primarului din Amărăștii de Jos, acolo unde sicriul cu trupul neînsuflețit al tânărului a ajuns ieri .

Moment cumplit la înmormântarea lui Radu

Cu o săptămână în urmă, Radu Dinu, aflat în vacanță în Grecia alături de prieteni și logodnică, s-a aventurat în apele mării pentru a înota și nu a mai putut fi salvat. După cinci zile de căutări continue autoritățile grecești l-au găsit pe Radu fără suflare.

Mulți dintre tinerii prezenți, prieteni, colegi de serviciu sau chiar de facultate, au participat înainte de înhumare la un ritual de nuntă. Este un obicei păstrat în mai multe localități din Oltenia.

Radu Dinu nu era căsătorit. În memoria lui apropiații au cărat apă curată de la o fântână din comună, au rupt o creangă de brad și au împodobit-o. Cel mai probabil, potrivit tradiției, o vor lega de crucea de la cimitir.

Tânărul era angajat la o firmă de IT, unde a fost recrutat încă din primul an de facultate. Apropiații spun despre el că era o persoană muncitoare, ambițioasă, avea planuri mari, urma să se căsătorească cu logodnica sa.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *