lun. iun. 17th, 2024

Ies la iveală noi detalii legate de ilegalităţile pe care le-ar fi comis Liviu Dragnea, pe când era liderul PSD. El s-a folosit de subvenția de la partid în scop personal în perioada în care ocupă funcția de președinte al PSD, arată procurorii DNA. Aceștia spun că fostul lider social-democrat s-a folosit de aceste fonduri de mai multe ori.

Dosarul fostului trezorier social-democrat Mircea Drăghici a scos la iveală informații legate de aeronava privată cu care fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, și iubita sa de atunci, Irina Tănase, au plecat în vacanță în Maldive la începutul anului 2019.

Potrivit acestui dosar, chiria pentru această aeronavă a fost decontată din subvenția primită de Partidul Social Democrat (PSD) de la stat. În urma acestor dezvăluiri, Mircea Drăghici a recunoscut fapta și a fost pedepsit cu 6 ani de detenție.

Dosarul DNA de la Tribunalul București arată că alături de cei doi se afla și o prietenă de-a Irinei Tănase și, de asemenea, arată că aceștia au plecat la Sofia cu această aeronavă și că, după 18 zile, s-au întors de la Istanbul la București cu aceeași aeronavă.

Procurorii arată că întreaga sumă folosită a fost de 100.000 de lei – din aceasta, suma de 93.000 de lei a fost chiria aeronavei, iar 7.000 de lei costurile de navigare. Potrivit DNA, această sumă a fost plătită din subvenția primită de PSD de la stat.

TVR arată că Liviu Dragnea nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere legat de acest subiect, însă prietena Irinei Tănase, cea care a fost cu ei în vacanță și care a fost audiată la DNA, spune că a făcut un credit și a achitat costurile aeronavei. Ea mai spune că plătește o rată lunară de 1.300 de lei, dar că, între timp, a rămas fără loc de muncă.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *