lun. sept. 25th, 2023

Este sezonul concediilor și mulți români își lasă casele goale atunci când pleacă în vacanță. Atunci când locuința rămâne timp de mai multe zile nefolosită, pot apărea unele probleme pe care să le depistați la întoarcerea acasă. Una dintre ele poate fi prevenită dacă turnați puțin ulei în chiuvetă înainte să plecați în vacanță. La ce ajută și de ce merită să încerci trucul.

Uleiul turnat în chiuvetă te poate scăpa de o problemă majoră

Mulți oameni pleacă în vacanță în sezonul cald, iar casa sau apartamentul rămân goale timp de mai multe zile. De multe ori, la întoarcerea din concediu, se poate întâmpla să constatați că în casă este un miros neplăcut și să nu identificați imediat cauza. Adesea, mirosul neplăcut din locuință poate fi dat de sistemul de canalizare, atât cel din baie, cât și cel din bucătărie.

Atunci când folosiți apa constant, resturile nu se depun pe conducte, însă când trec mai multe zile fără să dați drumul la apă, se poate întâmpla ca depunerile de resturi alimentare și de murdărie să rămână pe țevi, mai ales în coturile acestora. După ceva timp, acestea încep să emane un miros neplăcut, care vă „lovește” atunci când reveniți acasă.

Această problemă poate fi prevenită foarte ușor: înainte să plecați în concediu, turnați un pahar de ulei în chiuvetă. Acesta va ajunge în scurgere și va acționa ca o peliculă pe interiorul țevilor, astfel încât va împiedica microorganismele acumulate pe țevi să emane un miros urât în timp.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *