sâm. mai 18th, 2024

Vestea momentului din Rusia. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov face mișcarea momentului. Totul începe de duminică, 24 iulie. Moscova a dat toate detaliile chiar acum.

Mișcarea momentului făcută de Rusia. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov vrea să creeze noi alianțe non-occidentale, având în vedere situația actuală, iar primul demers în acest sens îl va face astăzi.

Potrivit ultimelor informații, Lavrov începe duminică un turneu african în Egipt. Acolo, el urmează să se întâlnească cu alți oficiali, având ca scop crearea unor alianțe mai strânse.

Conform Reuters, Rusia caută noi aliați, având în vedere că Statele Unite, dar și restul puterilor occidentale au încercat în ultimele cinci luni de zile să izoleze Moscova cu sancțiuni aspre, după războiul declanșat în Ucraina la 24 februarie.

Rusia caută noi parteneri în Africa

Turneul efectuat de Lavrov începe cu Egiptul, unde acesta se va întâlni cu membrii Ligii Arabe la Cairo. Ulterior, oficialul rus se va deplasa în Etiopia şi Uganda, două ţări care au relaţii tensionate cu Occidentul, iar mai apoi în Republica Congo.

Menționăm faptul că Egiptul a avut mereu relații strategice și economice semnificative cu Rusia. La rândul ei, țara condusă de Vladimir Putin a fost o sursă cheie în ultimii ani de grâu, armament şi turişti, mai arată sursa citată.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *