lun. oct. 2nd, 2023

Daria Kasatkina (25 de ani), cel mai bine clasată jucătoare a Rusiei, 12 WTA, a acordat un interviu în care nu s-a ferit de cuvinte și chiar le-a recomandat compatrioților tineri din circuit să-și schimbe cetățenia.

Declarațiile rusoaicei au stârnit extrem de multe reacții în țara natală, inclusiv în cadrul unor televiziuni, unde Daria Kasatkina a fost blamată.

Una dintre televiziunile în care Daria Kasatkina, dar și Andrey Rublev, alt jucător de tenis rus care a criticat ceea ce se întâmplă în țara natală, au fost criticați este Match TV, unde lucrează și Sofya Tartakova, cea care a răbufnit după ce a văzut discursurile la adresa celor doi sportivi.

Sofya Tartakova, care e și PR pentru Daria Kasatkina și Andrey Rublev, și-a arătat susținerea pentru cei doi sportivi și a avut un discurs pro-libertate de exprimare, care nu a rămas fără repercusiuni: prezentatoarea a fost suspendată din funcție!

O oră întreagă Daria Kasatkina și Andrey Rublev au fost ‘desființati’ în direct la un post de televiziune la care am lucrat încă de la lansare.

‘Felicit’ televiziunea, într-o singură oră a reușit să piardă accesul la interviuri cu cei mai importanți jucători ai lumii”, a spus Sofya Tartakova, potrivit Firstsportz.

Daria Kasatkina: ”Aș face orice să opresc războiul”

Daria Kasatkina nu doar a criticat condițiile din Rusia și le-a sugerat mai tinerilor compatrioți, aflat la început de drum în sport, să-și schimbe cetățenia, ci a și condamnat războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Aș face orice depinde de mine pentru a opri războiul. Din păcate, este imposibil. Sper că înțelegi. Mă simt neputincioasă. Nu am nicio putere. Dar cine are? Europa nu poate face nimic. La ce te aștepți? Dasha Kasatkina, în vârstă de 25 de ani, jucătoare de tenis. Ce pot să fac?

Vreau să joc împotriva unor adversare care se pregătesc în aceleași condiții ca mine, care nu se gândesc la terenuri bombardate, care au locuințe la care să se retragă”, a spus Daria Kasatkina.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *