mie. iul. 17th, 2024

Apelul unui salvamontist după recuperarea unui tânăr de pe munte: ”Nu vă mai puneți viețile în pericol”

Unul dintre ei, epuizat fizic, a fost lăsat în urmă, fiind solicitaţi salvamontiştii. Când au ajuns la ei, aceştia au aflat că ceilalţi patru şi-au continuat deplasarea, deşi nu au lanternă şi nu au mai fost pe munte.

O echipă Salvamont Argeş a pornit să-i caute, iar ulterior tânărul, epuizat fizic, a fost găsit fiind lăsat în urmă, cu folie de supravieţuire pe el. 

Tulburător este faptul că tânărul s-a gândit că nu va mai supraviețui și și-a scris pe picior CNP-ul și numărul de la mașină pentru a ști ”cine a fost” dacă va fi găsit decedat. 

Unul dintre salvamontiștii care au intervenit să îl salveze a tras un semnal de alarmă postând un mesaj pe pagina personală de Facebook. 

”Oameni buni!

Vă rog, nu vă mai puneți viețile în pericol!

Aseară, după cum știți, am intervenit să recuperăm un grup de tineri cu vârste cuprinse între 20 și 29 ani, necunoscători ai zonei montane unde mergeau pentru prima oară. La un moment dat, unul dintre ei nu a mai putut continua. A alertat echipele Salvamont Argeș care s-au pus imediat în mișcare pentru a-l salva. În timpul cât a stat singur pe munte, părăsit de colegii de grup, s-a gândit numai la faptul că va muri și nu va mai fi găsit, îl mănâncă animalele sălbatice, etc. Și-a scris cu marker pe picior CNP-ul, numele și numărul de la mașină în speranța că dacă cineva îl va găsi să știe „cine a fost”. Dragi părinți, aveți grijă de copii! Sunt tineri, teribiliști, dar este foarte trist să aflați de la noi că, Doamne ferește, nu mai sunt în viață!”. 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *