lun. sept. 25th, 2023

Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia, conform unei decizii a sistemului juridic grec. Judecătorii cred că în țara noastră condițiile din penitenciare nu permit o detenție în condiții decente.

Judecătorii greci au decis acest lucru, după ce Sorin Oprescu s-a plâns în fața instanței de condițiile proaste din penitenciarele din România.

Sorin Oprescu nu va fi extrădat în România

Oprescu este judecat în stare de liberate de aproape două luni, după ce inițial fusese arestat preventiv pentru că fugise din România, în momentul în care a aflat că are de stat peste 10 ani după gratii.

Fostul politician, acuzat de luare de mită, spălare de bani și constituire de grup infracțional, va rămâne în Grecia. Așadar, pentru că suferă de diferite boli, printre care diabet, Oprescu va sta liniștit în Grecia, probabil pe termen nedeterminat. Procuratura poate face apel la această decizie, altfel ea rămâne definitivă.

Mai mult, Oprescu e liber să trăiască și să facă afaceri în Grecia. De altfel, fostul primar al Capitalei declarase că vrea să se stabilească în această țară alături de familie, pentru a face afaceri în domeniul cercetării medicale.

În momentul în care a fost eliberat de greci, Sorin Oprescu a declarat că se consideră nevinovat și că își îndeplinește visul de o viață, să trăiască în Grecia.

”Contează faptul că judecătorii au fost duri, dar corecți şi pentru lucrul ăsta eu le mulțumesc. Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare pentru că am primit o pedeapsă nemeritată.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *