lun. iun. 17th, 2024

În februarie 2016, epidemiologul de boli infecțioase, Steffanie Strathdee, își ținea soțul de mână și îl privea cum pierde lupta împotriva unei infecții mortale.

După luni întregi de chin, medicii i-au spus că soțul ei, Tom Patterson, era prea plin de bacterii pentru a mai trăi.

”Și am avut această conversație pe care nimeni nu vrea să o aibă vreodată cu persoana iubită”, a spus Strathdee.

”I-am spus: iubitule, nu mai avem timp. Trebuie să știu dacă vrei să trăiești. Nici măcar nu știu dacă mă auzi, dar dacă mă auzi și vrei să trăiești, te rog, strânge-mă de mână.

”Și am așteptat și am așteptat”, a continuat ea. ”Și dintr-o dată, a strâns foarte tare. Și m-am gândit: „Oh, asta e grozav, dar totuși, ce am de gând să fac?”

Ceea ce a realizat în continuare, ar putea fi numit cu ușurință un miracol. În primul rând, Strathdee a găsit un tratament obscur care i-a oferit puțină speranță – lupta împotriva super-bacteriilor cu bacteriofagi, viruși creați de natură pentru a mânca bacterii.

Apoi, ea a convins oamenii de știință din toată țara să vâneze și să caute prin canalizări, mlaștini, iazuri, și alte zone de reproducere pentru bacterii și adversarii lor virali.

Scopul imposibil: să găsească rapid acei câțiva bacteriofagi, capabili să lupte cu o anumită tulpină de bacterii rezistente la antibiotice care îi mănâncă literalmente soțul de viu.

Apoi, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a trebuit să dea undă verde acestui cocktail, iar oamenii de știință au trebuit să purifice amestecul pentru ca acesta să nu fie mortal.

Doar trei săptămâni mai târziu, Strathdee a urmărit medicii injectând amestecul intravenos în corpul soțului ei, salvându-i viața.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *