lun. sept. 25th, 2023

Politiciana britanică Penny Mordaunt este în clipa de față a doua în preferințele parlamentarilor conservatori pentru a prelua șefia partidului – și, implicit, pentru a deveni noul prim-ministru al Marii Britanii – după demisia anunțată a premierului încă în funcție, Boris Johnson. Ea se află în poziția cea mai bună față de actualul favorit al parlamentarilor conservatori, Rishi Sunak, și este, momentan, creditată cu cele mai mari șanse la casele de pariuri. Penny Mordaunt a avut o adolescență grea, iar viața adultă și-a început-o muncind în orfelinatele și spitalele din România abia ieșită din comunism. De altfel, această experiență a fost unul din lucrurile care au determinat-o să intre în politică, după cum reiese dintr-un portret realizat de Sky News.

Penny Mordaunt s-a născut în martie 1973 în Torquay , oraș în sud-vestul Angliei, și a fost botezată – susține ea, după crucițătorul britanic HMS Penelope.

Tatăl ei, John, a fost soldat în Regimentul de Parașutiști, după care s-a recalificat ca profesor, iar mama ei, Jennifer, a fost profesoară pentru copii cu nevoi speciale.

Penny a crescut în Hampshire, împreună cu fratele ei geamăn, James, și cu fratele lor mai mic, Edward.

Când avea 15 ani, mama ei a murit de cancer, iar Penny a avut grijă de fratele ei mai mic până la 18 ani, când tatăl lor s-a recăsătorit.

„A fost un stres istovitor să pierzi un părinte și să încerci să faci față situației în timp ce înveți, ai grijă de casă și de doi frați. Dar asta te face să devii un om mai puternic și, când mă uit în urmă la acea perioadă, simt tristețe, dar îmi dă și putere în același timp”, spunea Penny Mordaunt în 2019, într-un interviu pentru The Sunday Times.

Când a putut să plece de acasă, a venit în România pentru un an, unde a muncit în orfelinate și spitale, în primii ani după Revoluția din 1989, care a răsturnat regimul Ceaușescu.

Ea spune că aceste experiențe au determinat-o să vrea să intre în politică, așa că s-a întors în Marea Britanie, unde a studiat folozofia la Universitatea din Reading, devenind și șefa ligii studenților.

A lucrat pentru campania lui George W. Bush

Pentru a-și plăti studiile, Penny Mordaunt a lucrat la o fabrică Johnson & Johnson și ca asistentă de magician a fostului președinte al Societății de Magie din Portsmouth.

Ajutată de experiența de lideră a studenților, după ce a terminat facultatea în 1995, a devenit șefa organizației de tineret a Partidului Conservator sub conducerea fostului premier John Major.

Între 2001 și 2003 a fost șefa echipei de comunicare a Burgului Regal Kensington și Chelsea din Londra (Royal Borough of Kensington and Chelsea), condus de conservatori, iar pentru o scurtă perioadă de timp a condus biroul de presă din străinătate al lui George W. Bush, pentru candidatura la alegerile prezidențiale din 2000.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *