mie. iul. 17th, 2024

Simona Halep (30 de ani) a avut un parcurs excelent la Wimbledon 2022, dar s-a oprit în semifinale, acolo unde a fost eliminată de Elena Rybakina. Cum s-a răsfrânt acest lucru în ierarhia mondială.

Simona Halep a fost foarte aproape să joace pentru a doua oară în carieră o finală la All England Club. Din păcate, constănțeanca a pierdut semifinala cu Elena Rybakina, scor 3-6, 3-6. În ciuda înfrângerii, românca a fost extrem de apreciată pentru jocul său pe iarbă.

Locul pe care se află Simona Halep după e a fost actualizat clasamentul WTA

Clasamentul WTA a fost actualizat luni, 18 iulie, iar Simona Halep rămâne în continuare pe locul 16, poziție pe care se afla și înainte de Grand Slam-ul londonez. Campioana din 2019 are 2415 puncte în acest moment.

Pe primul loc al ierarhiei se află tot Iga Swiatek, cu 8336 de puncte. Poloneza este urmată de Anett Kontaveit (4326 de puncte) și de Maria Sakkari (4190 de puncte).

În ceea ce le privește pe restul româncelor din Top 100 WTA, Sorana Cârstea a urcat un loc și este a 33-a în ierarhie. Irina Begu a urcat patru poziții și este pe locul 45.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *