lun. iun. 17th, 2024

Românii pot răsufla liniștiți! Zvonurile legate de amendarea acelora care nu au reușit să se recenzeze până la data încheierii actualului recensământ al populației nu sunt reale. impact.ro a discutat cu Bogdan Drăghia, purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Statistică pe tema Recensământului Populației și Locuințelor, care a făcut anumite precizări pe acest subiect.

Cine sunt românii care vor fi amendaţi, de fapt, dacă nu se recenzează

„Legea e clară în această privință. Despre amenzi se poate discuta doar în cazul acelor persoane care refuză în mod explicit să participe la recensământ. Având caracter de obligativitate, această acțiune prevede amenzi pentru cei care nu înțeleg să-și dea concursul. Într-un asemenea caz, în care recenzorul ar veni la cineva și acela ar refuza, atunci recenzorul ar completa rubrica care prevede refuzul explicit și abia apoi s-ar lua măsuri. Pentru cei care nu au fost vizitați de recenzor nu se pune chestiunea amenzilor! Ar fi absurd!”, a precizat Bogdan Drăghia pentru impact.ro.

El a adăugat că perioada recensământului 2022 s-a prelungit deja cu o săptămână, de la 17 la 24 iulie, și că la începutul săptămânii viitoare se va reanaliza situația, în funcție de datele venite din teritoriu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *